Artikler

Forfatter

Førstekærligheden

Førstekærlighedens enkelthed
Skrevet af Ole Madsen

Det der får troen, håbet, kærligheden, ja livet til at fungere er relationen til Gud, den daglige, det enkle ligefremme fællesskab som man havde i begyndelsen, hvor alt syntes at flyde uhindret.

Og det vi havde i begyndelsen var førstekærligheden, den gjorde alle ting ret så enkle. Hvis tingene ikke virker for dig, og du har mistet noget af enkeltheden i troen et eller andet sted, mon man så ikke skal stoppe op og se sig tilbage af den vej man er kommet? Kristen fra Bunyans historie pilgrimsvandringen, måtte gå tilbage på den vej han havde gået, for at finde skriftrullen igen som han havde mistet.

På må samme måde må også vi søge tilbage til det vi havde en gang, for at få dette enkle forhold genetableret.

Jeg vil foreslå hvad Ezras bog kapitel 8.23 foreslår:

Så fastede vi og bad til Gud derom, og han bønhørte os.

Det lyder måske som noget mærkeligt at foreslå det her jeg nu kommer med, men hvad med at tilføje en faste fra mobilen og andre IT enheder i en periode for at komme ind til Gud og høre ham, er det ikke netop derfor du har så svært i dagligdagen at høre fra ham, fordi det du bruger og gør, gør dig træt og fylder dig op så du ikke kan bruge tid sammen med Gud?

Hvis en hel faste er for meget, så sig at fra kl 8 morgen til 6 aften, intet Mobil og IT og mad, måske bare lidt frugt og vand, det tror jeg alle kan være med på, og hvis ikke, så bed Gud om hjælp, lykkes det ikke, så prøv igen, gør det evt med andre.

Jeg vil forslå dig istedetfor at trygle Gud i desparation, så tak Ham, fordi Han ønsker at du skal komme nærmere Ham, og tak Ham at Han hjælper dig.

Brevene siger et sted, at beder vi om noget i henhold til Guds vilje, så har i allerede fået det siger verset, så tak ham på forhånd, for Gud virker helt sikkert med indtil svaret kommer.

Ole Madsen 2022 - design: O Madsen Media