Artikler

Tjeneste

Mange vil være konger, men ikke mange tjenere

Matt 20.28
Ligesom Menneskens Søn ikke er kommen at lade sig tjene, men at tjene og at give sit Liv til en Gjenløsning for Mange.

Mange ønsker at være konger, bo i paladser, køre dyre biler, leve i luksus, have magt over mennesker, men få ønsker at være en nobody, en tjener uden rettigheder, uden anseelse og betydning, og langt mindre give sig selv i sådan en grad, at det koster en det hele.

Jesus kom for at tjene, for at give sig helt, uden forbehold. Intet af verden boede i ham, og han satte sit blik imod Jerusalem, imod opfyldelsen af hans liv og tjeneste, at give sig selv som løsesum for mange.

Han gav alt, han havde intet andet at gøre, han vidste ikke af andet end at give sig selv, rub og stub. Og når folk ville tage ham væk for at krone ham som konge, gik han sin vej, det var ikke meningen med hans liv og tjeneste.

Men hvor mange lader sig ikke krone i dag, som kalder sig tjener, men måske mere er konger? Hvad pris har de da betalt for det de står i dag? Hvor er al smerten, prøvelserne, forladtheden, ødelæggelsen, forkastelsen, som de har gennemgået i Midjan ørken, hvor også Moses var?

Navnet Midjan betyder på hebræisk, "at strides med", altså man skal ud i ørkenen og strides med sin egen personlighed, dø fra alt det gamle, ud og strides med Herren som Jakob, og blive et andet menneske.

Paulus ville ikke være herre over andres tro, han ville ikke være konge, han går endda i rette med nogle som sagde de fulgte Paulus, andre Apollos osv. Det var Jesus de skulle følge, ikke dem.

Hvor tjenere bliver til konger, bliver det mennesketilbedelse, og ikke tilbedelse af Jesus.

Men vi kan ikke tjene både Gud og mammon, mammon, alt det der er Gud imod.

Vi må vælge hvilke typer vi er, tjeneren, uden rettigheder, uden magt over andre, uden anseelse, men bare byrden af at give sig selv igen og igen, uafladeligt.

Eller vi kan vælge at blive konger, bestemme over andre, sige til dem hvad de skal og hvad de ikke skal, herske over dem, som Peter jo advarer imod.

Bunyans Pilgrimsvandring har et billede af en mand med en halmrive, som et billede på det kødelige menneske, der kun ønsker at samle sammen af denne verden, denne verdens metoder, magt over andre, penge, anseelse, berømmelse, være sammen med de rigtige fine, omend det ikke skorter på tilbud om den rigtige krone af vor Frelser overfor sådanne personer, men de vil bare ikke have den, der er ikke helt rigtigt det samme herlighed over det hinsides som det der er på denne jord, det er lidt nemmere for disse personer at forholde sig til dette her og nu, og ikke til det hinsides.

Men hvor skammeligt og sørgeligt, at nogle vælger verden, som jo skal forgå i ild, og med den alle deres gerninger, ja deres liv, for et liv ikke levet for Kristus, er et liv der er spildt, tabt.

Joshua sagde: Jeg og mit hus vil tjene Herren. Ja lad det også være vor bøn, om det så koster nok så meget.

Denne hjemmeside © Alpha og Omega Ministries 2018 - design: O Madsen Media